Co dokáže powerbanka nabít?

Co dokáže powerbanka nabít?

 Jízdy vlakem bez hudby, cestování bez fotografování či telefonování s nejbližšími. To bez dobité baterie opravdu nepůjde. Powerbanka se pomalu stává součástí batohu každého jedince.

\n\n

 Vybrat vhodnou powerbanku může být oříšek, proto si je rozdělme podle výše kapacity.

\n\n
    \n
  1. Powerbanky do 10 000 mAh jsou ideální pro chytré telefony, MP3/MP4 přehrávače či přenosné reproduktory. Zařízení dokáže několikrát plně dobít.
  2. \n
  3. Powerbanky 10 000 mAh až 20 000 mAh dokážou částečně dobít větší zařízení jako jsou notebooky či tablety. V případě, že powerbanka disponuje více USB porty, můžete plně dobít i několik telefonů najednou.
  4. \n
  5. Powerbanky nad 20 000 mAh bez problému plně nabijí vaše zařízení. Se zvyšující se kapacitou externího napájecího zařízení však počítejte s nárustem hmotnosti a omezení mobilnosti.
  6. \n
\n\n

 Přes powerbanku můžete nabít víc zařízení, než si myslíte. Laicky by se dalo říct, že nabijete vše, co má koncovku USB. Nabíjet můžete tedy bezdrátové repráky a sluchátka či radiopřijímač DAB+. V dnešní době lze narazit i na nespočet vychytávek neboli gadgets, které připojíte USB portem k počítači, případně k powerbance. Můžete tedy narazit na lampičku na čtení, zapalovač, zahřívač hrnku či vánoční světýlka. Napájet můžete i chytré hodinky.

\n\n

 Pokud tedy váháte, jakou powerbanku si vybrat, tak si nejdříve určete, jaký účel by měla plnit a zda pro ni najdete využití. Nezapomeňte se zaměřit taktéž na účinnost nabíjení. 1 A USB výstup je určen pro menší zařízení jako jsou chytré telefony, kdy pro maximální nabití stačí mít vypnutý telefon. Přejdete tak zbytečné ztrátě energie z externí baterie. Zatímco 2 A USB výstup je vhodný například pro tablety. Kdybyste však tento výstup použili na telefon, tak se vám sice rychleji nabije, jenomže dříve vybije.

\n\n

\n

Další články